New and Used Car Talk Reviews Hot Cars Comparison Automotive Community

The Largest Car Forum in the Philippines



Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 11 to 20 of 26
  1. Join Date
    May 2015
    Posts
    12
    #11
    ask lang po and thank you in advance...

    i have 2015 model vios trd automatic transmission 11k mileage. i now can hear small rattling/vibrating noise while decelerating from 10km/h until zero with brake. but casa already check the brake and they are ok naman. nilinis pa nila. the sound disappeared during complete stop or if car run10km/h up. also it only become noticeable upon driving for quiet sometime or if the engine is already warm.... cannot appreciate it while i just started the car and engine is not yet hot.. is there anyone here who have same experience? is it a transmission problem? thank you mga boss...

    Sent from my HUAWEI KII-L22 using Tsikot Forums mobile app

  2. Join Date
    Jan 2017
    Posts
    6
    #12
    Quote Originally Posted by misterioman View Post
    Update: may isang part pa palang sira. Ano tawag dito? And san pede makabili nito na surplus..

    nakakastress masiraan na di sure kung san makabili plus pa yung gastos and yung hirap mag canvass sa taft, evangelista or banawe.

    Attachment 32308

    Attachment 32309

    Attachment 32310
    Naranasan ko din po ang ganito nung may hinahanap din ako pyesa ng sportage 1st gen ko. sa blumentritt po ako nakakita. sa benawe po mali din ang binigay na pyesa sabi pwede daw un, pero di din umubra. doble pagod, hirap at gastos talaga.

  3. Join Date
    Apr 2017
    Posts
    4
    #13
    ung honda civic vti AT 2000 model ko nmn mataas na rev pero bagal ng acceleration and worse tagal na kumapit ng reverse kaya problemado ako once nasa u-turn slot ako na masikip.. anyone who could help me with this? bago pa lang kasi ako nagkaroon ng kotse.

  4. Join Date
    Mar 2005
    Posts
    348
    #14
    Tanong lang...

    Pwede ba ipalit transmission ng 1.6 engine sa 2.0?

    Say for example Mazda 3 1.6 to Mazda 3 2.0 with same year model.

    Thanks

  5. Join Date
    Aug 2017
    Posts
    3
    #15
    Mga sirs:

    Meron akong 2010 Chevrolet Captiva AT 2.4 Gas Engine.

    Mga a month ago gumagana pa sya sa D mode pero kapag nakatakbo na nang malayo ayaw na, pero sa Manual mode number 1 and 2 ok sya...Kaya I was able to bring it to Chevrolet -- and they said na transmission valve assembly daw...pro bukod sa super mahal eh wala silang available parts...two weeks after, kahit sa manual mode 1 and 2 ayaw na...hindi na tumatakbo..pero reverse walang problem..nagrereverse sya....

    Ano kaya po sira nito? I tried to sa mechanics na recommended dito sbe nun isa computer box...sa thunder 38k daw..so nagtry ako sa RAMSA at sbe hindi daw sira...I tried ulit sa isang mechanic sabi naman sa wiring at fuses pero hindi rin sure...sa fuses walang sira..hindi ko na inattempt sa wiring...

    Help po mga sirs..baka may idea kayo or recommendation...

    Many thanks in advance!

  6. Join Date
    Aug 2017
    Posts
    3
    #16
    Please help. My Montero sport GLS V had a problem, I was cruising around 100kph when suddenly it jerks and the Transmission indicator shows blinking "D" and started loosing power. tried selecting on manual mode it stays on 3 when i select i again to "D" the same problem exist anyone experience this? . thanks in advance

  7. Join Date
    May 2011
    Posts
    481
    #17
    Quote Originally Posted by Chris29 View Post
    Please help. My Montero sport GLS V had a problem, I was cruising around 100kph when suddenly it jerks and the Transmission indicator shows blinking "D" and started loosing power. tried selecting on manual mode it stays on 3 when i select i again to "D" the same problem exist anyone experience this? . thanks in advance







    If your MIL (malfunction indicator light) is on or flashing, your transmission is on "limp mode"

  8. Join Date
    Apr 2018
    Posts
    15
    #18
    Quote Originally Posted by mina_nuka View Post
    If your MIL (malfunction indicator light) is on or flashing, your transmission is on "limp mode"
    Pa-help naman po, naexperience ko po kasi na hinde ako maka-shift ng gear kapag naka turn on yung engine. Pero pag naka turn off naman po, nakaka shift ako sa kahit anong gear. And i noticed po na biglang malambot apakan yung clutch ko, parang wala ako inaapakan. i checked on the clutch fluid sa may engine, wala ng laman.

    Ano po bang fluid pwede ko gamitin? wala din naman pong signs ng leak sa may engine. Ano po kaya problem ng FD ko? and baka meron po kayo ma-suggest na reliable mechanic, makati area po sana.

    Honda Civic 06 1.8S Manual po pala yung ride ko.

    Salamat po mga ka-tsikoters.

  9. Join Date
    Jun 2018
    Posts
    1
    #19
    Hello Everyone, I'm new to this forum.

    Just wanted to ask for help as I am encountering some problems with my Toyota VIOS 2010.

    I have read some threads that is similar to my problem but I seem to get lost with all the replies.

    - I am hearing a rattle sound whenever I move forward with my first and 2nd transmission.
    - No rattle sound on neutral
    - No rattle sound from 2nd to 3rd, also no rattle sound for 4th and 5th transmissons.
    - It sounds like something is loose or not properly screwed.

    Need everyone's help on identifying what it is and possible solutions.

    Does the Toyota VIOS 2010, 1.3J need clutch fluid?

    Thanks!

  10. Join Date
    Mar 2008
    Posts
    37,159
    #20
    Quote Originally Posted by mobyaragones View Post
    Hello Everyone, I'm new to this forum.

    Just wanted to ask for help as I am encountering some problems with my Toyota VIOS 2010.

    I have read some threads that is similar to my problem but I seem to get lost with all the replies.

    - I am hearing a rattle sound whenever I move forward with my first and 2nd transmission.
    - No rattle sound on neutral
    - No rattle sound from 2nd to 3rd, also no rattle sound for 4th and 5th transmissons.
    - It sounds like something is loose or not properly screwed.

    Need everyone's help on identifying what it is and possible solutions.

    Does the Toyota VIOS 2010, 1.3J need clutch fluid?

    Thanks!
    if this sounds like marbles falling on a metal roof,
    this is the classic sound of engine ping, or pre-ignition.
    causes can include improper ignition timing, low octain rating of fuel used, and carbon build-up in the engine cylinders.

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

Tags for this Thread

Transmission Problem